Vadelmapiiran ohje on hyvin helppo ja lopputulos herkullinen. Maku paranee jos piiraan antaa tekeytyä jääkaapissa esim. yön yli.

Vadelmapiirakka

Pohja

150g sinistä keijua
1 dl sokeria
½ banaani sekoitettuna 3/4 dl vettä
2 tl leivinjauhetta
~4 dl vehnäjauhoja

Vatsaa keiju ja sokeri vaahdoksi. Lisää banaani vesiseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. (Taikinasta kuuluu tulla pehmeä, mutta kuitenkin hyvin muotoiltavissa oleva. ). Voitele piirakkapohja keijulla/ öljyllä ja painele pohja siihen tasaisesti. Jätä korkeat reunat. Paista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia. Valmista sillä välin täyte.

Täyte

2 ½ dl kookosmaitoa
150g alpro maustamatonta soyaa
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vadelmia
Hyytelösokeria 1 dl vettä 2dl

Vatkaa vispilällä kookosmaito ja alpro hyvin keskenään. Seoksesta tulee paksuhkoa. Lisää fariinisokeri ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi 1½dl vadelmia. Valmista hyytelösokerista ja vedestä hyytelöaine kiehauttamalla 2 dl vettä. Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri ja pienennä lämpöä. Sekoita koko ajan tasaisesti. Hiekauta vielä lopuksi pikaisesti ja anna seoksen jäähtyö hieman paksuksi. Lisää jäähtynyt seos marjaseoksen päälle. Kostuta piirakkapohja kookosmaidolla läpikotaisin ja lisää marjaseos. Ripottele pinnalle loput vadelmat (1½dl) ja anna piirakan jäähtyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Piirakka on parasta seuraavana päivänä.