Olen aloittanut nyt syömään hyvin proteiinipitoista ja vähähiilihydraattista ruokaa (sekä lääkärin määräyksestä, että omasta kiinnostuksestani), eli jotakuinkin karppaamaan. Kuitenkin vanhoja ruokia on vielä ja tässä rahantilanteessa niitä ei voi heittää pois, eikä ole rahaa täysin siirtyä vielä karppaamaan koko viikkoisesti. Olen näin alkajaisiksi miettinyt että ainakin 4 päivää viikosta elän karpisti ja maksimissaan viikonloppuna lipsun. Olen huomannut tässä ruokavaliossa vain positiivisia asioita. Nyt kuitenkin halusin käyttää pehmeän tofuni pois, sekä täysjyvämakaronit. Saan sitten lattikkoa pakkaseenkin pahan päivän varalle . Makaronilaatikon kanssa sitten paljon salaattia ja pähkinöitä, nams. Mutta nyt tähän hiilihydraattisempaan ateriaan...

Makaronilaatikko

1 pussi täysjyvämakaronia (400g)
Vettä keittämiseen
Öljyä (+ suolaa)
~3-4 dl soijarouhetta
5dl vettä
1 paketti pehmeää tofua
1 purkki tomaattimurskaa
Mausteita
Soijakastiketta
(Balsamiviinietikkaa)
500 ml kookosmaitoa
Ravintohiivaa

Keitä makaronit vedellä, öljyllä ja suolalla. Valmista sillä aikaa soijarouhetäyte lisäämällä paistinpannulle öljyä ja soijarouheet. Lisää vedet, pehmeä tofu ja tomaattimurska. Lisää sen jälkeen mausteet + soijakastike ja anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä. Kun makaronit ovat keittyneet ja soijarouheseos valmis, voitele korkeareunuksinen vuoka öljyllä. Lisää pohjalle makaronit, sen jälkeen soijarouhetäyte ja lopuksi kaada pinnalle kookoskerma tasaisesti. Ripottele päälle runsaasti ravintohiivaa antamaan makua. Paista uunissa ~40 min 200 asteessa. Anna laatikon hieman aikaa tekeytyä, lisää päälle ravintohiivaa ja ketskuppia, tarjoile.


Makaronilaatikkoa ravintohiivan ja ketsupin kera.