Jotain perunaista, kuitenkin helppovalmisteista? Ratkaisu löytyi perunarieskoista joita olisi tarkoitus tehdä pakkaseenkin jemmaan.

Perunarieskat

6 perunaa
Vettä
1 tl suolaa
(Jeeraa & muskottipähkinää)
Tilkka öljyä
~5 dl hiivaleipäjauhoja

Keitä perunat vedessä, lisää suola, öljy ja mahdolliset muut mausteet. Kun perunat ovat pehmeitä, soseuta seos. Lisää jauhot lastalla sekoittaen. Seoksen kuuluu olla notkea, joten älä vaivaa siitä kiinteää palloa. Tee taikinasta noin 18 perunarieskaa. Painele taikinaa jauhoitetulla käsillä lätyn muotoisiksi ja paista uunissa noin 250 asteessa ~12 minuuttia.
Mielestäni perunarieskat ovat parhaimmillaan noin 6h niiden valmistuttua, jolloinka sisälmys on kerennyt kiinteytymään, mutta rieskat ovat myös tuoreita. Myös kuumilteen sinisen keijun kanssa todella hyviä.