Tästä on tullut kyllä yksi lemppari ruokiani lyhyessä ajassa. Kenties sen takia, että tästä ruuasta tulee hyvin paljon joulun lanttulaatikko mieleen maultaan. Tämä resepti ei myöskään sisällä ylimääräistä rasvaa. Lisäksi soseessa on nesteitä poistattavia aineita, joten sopii ruokavalioon kun ruokavalioon. Sose on ollut loistavaa lounasruokaa ja olenkin pitänyt vähintään 2 päivää viikossa jolloinka olen syönyt pääruuaksi pelkkää sosessa. Silloin nesteet kyllä lähtevätkin liikkeelle. Voin suositella! Jos et pidä lantun mausta, kehotan jättämään sen kokonaan pois taikka korvaamaan muilla ainesosilla, esim bataatilla. Kaalin ystäville lohdutukseksi: Kaali ei maistu lainkaan soseessa!

Kaalinen juuressosekeitto

1/4 keräkaalia
3 perunaa
1/4 lanttua
2 porkkanaa
1/2 bataattia
Vettä
Mausteita (chilirouhetta, kuivattua nokkosta, jeeraa, persiljaa, valkopippuria, suolaa, muskottipähkinää, carrya, paprikajauhetta ja provencalea)
Soijakastiketta
Savuaromia
Balsamiviinietikkaa

Pilko kaali ja juurekset ja laita ne isoon kattilaan. Lisää vettä niin paljon että kaali ja juurekset peittyvät reilusti veden alle. Lisää kuivat ja nestemäiset mausteet. Anna kiehua erityisen pehmeiksi, ainakin 1½  h. Soseuta sauvasekoittimella hyvin, niin että soseesta tulee tasaista. Tarjoile. Sose on erittäin hyvää myös kylmänä!