Jokaiselle lakritsin ja suklaan ystävällä!

Lakritsi- suklaaruudut

Pohja

1 banaani
I dl vettä
3 dl sokeria
3 dl dl kookosmaitoa
150g sulatettua sinistä keijua
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
10 lakritsi palaa pieniksi pilkottuina
10 tummasuklaa palaa pieniksi pilkottuina

Kuorrutus

50g lakritsia
1 tl anista
2 rkl siirappia
3 dl vettä
Loput tummasuklaalevystä

Koristeluun

Lakritsipaloja

Blensaa banaani ja vesi keskennän. Sekoita sulatettu keiju, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Pilko lakritsi ja suklaa pieniksi paloiksi ja lisää seokseen. Lisää banaani-vesiseos joukkoon. Lisää vielä kookosmaito ja viimeiseksi vehnäjauhot. Sekoita taikina takaiseksi. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes pohja on kypsää.

Paiston puolivälissä valmista kuorrutus. Lisää kattilaan lakritsit, anis, siirappi ja vesi. Keitä näitä miedolla lämmöllä sekoittaen niin kauan, kunnes lakritsi on sulanut tasaisesti. Lisää vasta sitten raastetut/ rouhitut suklaapalat joukkoon ja anna niiden sulaa. Kun pohja on valmis, lisää lakritsi-suklaakastike päälle. Koristele leivos pienillä lakritsipaloilla. Anna leivoksen jähmettyä hieman ja tarjoile.